18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis nr 7: Zupa- Krem z filetami rybnymi

Tomasz Mateusiak
Zupa krem z ryby

Składniki:
* 0,5 kg filetów rybnych - może być dorsz, panga albo mintaj
* 1 marchewka
* połowa pietruszki
* połowa selera
* 1 duży por
* 1 cebula
* 2 liście laurowe
* ziele angielskie
* kostka bulionu rybnego Knorra
* pół szklanki słodkiej śmietanki
* 2 żółtka
* pieprz biały mielony
* siekana natka pietruszki
* sól
* 0,5 litra wody

Sposób przygotowania:

Obrane warzywa zalewamy wodą i gotujemy przez około 40 minut. Następnie wyjmujemy je z wody i do przygotowanego wywaru dodajemy rybę
którą wcześniej obsmażamy z obu stron na oliwie z cebulą. Gdy ryba trafi już do garnka, gotujemy ją jeszcze przez jakieś 15-20 minut, tak aby płyn się zredukował do minimum.
Następnie do garnka dodajemy odrobinę śmietany kremówki, łyżkę masła oraz żółtka. Całość blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki. Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, grzaneczkami lub grillowanymi krewetkami.

Wszystkim czytelnikom "GK" życzę smacznego. Za tydzień mój kolejny przepis.
Polecam, Maciej Koźlakowski

Rabka: Pani burmistrz zabroniła urzędnikom korzystać z internetu

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na suchabeskidzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto