Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Suchej Beskidzkiej. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Polecane lodziarnie w Suchej Beskidzkiej
Polecane lodziarnie w Suchej Beskidzkiej Kerkez
Przeczytaj, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Suchej Beskidzkiej. Lato niewątpliwie większości z nas kojarzy się z lodami. Trudno wyobrazić sobie słoneczny, gorący dzień bez tego orzeźwiającego przysmaku. Przeczytaj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Suchej Beskidzkiej.

Spis treści

Gdzie zjeść lody w Suchej Beskidzkiej?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie lodziarnie w Suchej Beskidzkiej

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Suchej Beskidzkiej? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody zjesz w lodziarniach w Suchej Beskidzkiej?

  • Lody włoskie

Robi się je z łączonych z wodą mieszanek w proszku. Powstała masa zostaje zamrożona. Podawane są w formie stożka w waflu. W procesie produkcji napowietrza się je, a ich temperatura jest wyższa niż pozostałych lodów. Mają kremową, delikatną konsystencję. Najpopularniejsze są śmietankowe i czekoladowe, ale można też spotkać np. pistacjowe, malinowe, truskawkowe. Do tego możemy poprosić o polewę w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają kremową, miękką konsystencję, bardziej zwartą i niższą temperaturę mrożenia. Podawane są podobnie, w waflu w formie stożka. Nie stosuje się jednak napowietrzania. Z tego powodu nieco różnią się wyglądem od lodów włoskich, występują zaś w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Różnią się od pozostałych tym, że nie zawierają w swoim składzie produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli mleka i śmietany. To zazwyczaj sorbety albo lody robione z wegańskich zamienników np. mleka sojowego, kokosowego lub z nerkowca z owocami. Mają podobne walory smakowe, jak te wykonane w sposób tradycyjny i z pewnością bardzo zdrowe.

To warto wiedzieć

Oryginalne smaki

Wytwórcy lodów na całym świecie ścigają się w komponowaniu nowości. Starają się przyciągnąć jak najwięcej klientów i w tym celu wymyślają smaki niespotykane i oryginalne. Chęć spróbowania rośnie, gdy produkt jest wyjątkowy. Lodowa nowinka bardzo często jest magnesem dla tłumów klientów lub charakterystycznym elementem kulinarnym danego regionu.
Z pewnością zadziwić mogą smaki takie, jak:

  • wasabi
  • czosnek
  • wędlina

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na suchabeskidzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto