MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pierogi z serem Katarzyny Jaworek...
fot. Katarzyna Jaworek

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pierogi z serem Katarzyny Jaworek

Składniki na ciasto

2 szklanki mąki
1 jajko
1,5 łyżki oleju
woda

Składniki na farsz
200 g sera białego
2 żółtka
1 opakowanie cukru waniliowego
1,5 łyżki cukru

Dodatkowo

100 g masła
1 łyżka cukru do posypania
sól

Wykonanie
Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać jajko, olej oraz wodę (tyle ile zabierze ciasto). Zagnieść ciasto, tak aby było elastyczne.
Farsz. Ser, żółtka oraz cukry przełożyć do miski i ugnieść widelcem na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić w cieście krążki. Na środek krążków nałożyć porcję farszu. Krążki złożyć na pół, brzegi dokładnie skleić. Pierogi wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Gotować 5 minut. Pierogi odcedzić i wyłożyć na talerz.
Masło zarumienić w garnuszku. Masełkiem okrasić pierogi. Wierzch posypać cukrem.

Zobacz również

Uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 27 przedstawili Kopciuszka [FOTO]

Uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej numer 27 przedstawili Kopciuszka [FOTO]

Stal Gorzów była faworytem, a przegrała z Unią w Lesznie

Stal Gorzów była faworytem, a przegrała z Unią w Lesznie

Polecamy

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę