W konkursie wzięło udział 11 drużyn. Konkurs rozgrywany był przez dwuosobowe drużyny z reprezentacji szkół. Każda ekipa musiała przygotować napój, zakąskę i udekorować stół, przy którym miałoby odbyć się świętowanie.
Swoje umiejętności w konkursie zaprezentowała również drużyna z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. A. Suskiego w Nowym Targu:
kucharz – Maria Kowalczyk i kelner–barman – Małgorzata Niemiec (uczennice klasy II Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego).
Opiekunami zespołu były panie: Regina Leja oraz Teresa Wrocławiak.
Marysia przedstawiła swoje umiejętności kucharskie przygotowując potrawę o nazwie „Szlachecka rolada z indyka w towarzystwie sera góralskiego z nutką ziół”. Natomiast Gosia udekorowała „szlachecki stół” oraz dała popis swoich umiejętności barmańskich sporządzając napój zimny o nazwie „Dragonett”.
Uczennice jako zespół zajęły 5 miejsce , natomiast nakrycie stołu zostało wyróżnione.
Konkurs był doskonałą okazją do rozbudzenia inicjatywy, pomysłowości oraz zainteresowania młodzieży doskonaleniem umiejętności zawodowych i kultywowaniem naszej polskiej kuchni.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?