Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Powiat suski. Wielka kulinarna uczta na konkursie o "Złotą Warzechę"

red.
Starostwo Powiatowe Sucha Beskidzka
Sobota 16 listopada 2019 r. na długo pozostanie w pamięci smakoszy regionalnej kuchni podbabiogórskiej oraz amatorów zacnych trunków.

WIDEO: Krótki wywiad

W ten dzień salę w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Lachowicach wypełniło 13 bogato zastawionych stołów, przygotowanych przez zespoły (koła gospodyń z terenu powiatu suskiego oraz reprezentacja Zespołu Szkół im. W.Witosa w Suchej Beskidzkiej) startujące w XIX Powiatowym Konkursie Potraw Regionalnych „O Złotą Warzechę”, którego motywem przewodnim były w Ostateczny werdykt brzmiał następująco:

W kategorii – potrawy typowo regionalne:
I miejsce – KGW Lachowice za królika w kapuście,
II miejsce – Stowarzyszenie KGW „Siedlisko - Stryszawa Górna”, za rosół z królika z ziemniakami,
III miejsce – KGW Stryszawa Dolna, za udziec z królika w sosie borowikowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo

Materiał oryginalny: Powiat suski. Wielka kulinarna uczta na konkursie o "Złotą Warzechę" - Gazeta Krakowska

Wróć na suchabeskidzka.naszemiasto.pl Nasze Miasto