Jak zwykle konkurs cieszył się dużym powodzeniem licznie zgromadzonych widzów, którzy zaraz po tym jak jurorzy ocenili przygotowane dania i napitki, sami zabrali się do degustacji.
Było co kosztować! Gospodynie przyrządziły przeszło sto tradycyjnych potraw z regionu pienińskiego i gorczańskiego.
- Staraliśmy się przygotować potrawy z produktów lokalnych według przepisów naszych przodków, z tego co w oborze się wyhodowało i z pola zebrało. Wiele przypraw pochodzi z przydomowych ogródków - mówi Maria Krupa z Koła Gospodyń wiejskich w Sromowcach Wyżnych.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?