MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 21
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łemkowska zupa ciurka...
fot. Fot. archiwum

Takich zup jeszcze nie jadłeś! TOP 20 nietypowych zup, które posmakują każdemu [PRZEPISY]

Łemkowska zupa ciurka

Składniki
1,5 litra wywaru z kości baranich lub wołowych
3 średnie wielkości cebule
2 łyżki masła
pół bułki
10 dag tłustego sera białego
1 łyżka melisy
1 łyżka pokrzywy
2 łyżki mąki
150 ml śmietany
sól, pieprz

Wykonanie
Cebule obrać, pokroić na drobną kostkę i zeszklić na maśle. Oprószyć mąką i lekko zarumienić. Całość dodać do wywaru.
Ser biały rozetrzeć ze śmietaną na jednolitą masę - to też dodać do wywaru i dobrze wymieszać. Następnie wrzucić rozdrobnioną bułkę.
Drobno posiekać pokrzywę i melisę i dodać do zupy, a następnie gotować - doprawić solą i pieprzem.
Przepis Jana Buczka, szefa kuchni

Zobacz również

Arka chce w Gdańsku zapewnić sobie awans. Łobodziński: Jedziemy wygrać mecz

Arka chce w Gdańsku zapewnić sobie awans. Łobodziński: Jedziemy wygrać mecz

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Kaczyński na Podlasiu: Zmiana ugrupowania po wyborach, to oszukiwanie obywateli

Polecamy

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić