Swoje umiejętności prezentowali uczniowie z technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz z zasadniczej szkoły zawodowej kształcącej w zawodzie kucharz małej gastronomii. W warsztatach wzięło udział osiem zespołów po trzech uczniów.
Każdy uczestnik musiał zaprezentować przepis na tradycyjną potrawę Pienin, Orawy lub Spisza. Potrawy przygotowane przez samych uczniów smakowały wybornie, a co najważniejsze były nasze, swojskie i zdrowe. A oto tylko niektóre nazwy z prezentowanych potraw: flaki z korpielami, bombolki, dziadki, chauski, zufka. Ach, palce lizać!
Zobacz zmagania zawodników w morderczym biegu z Ronda Kuźnickiego na szczyt Kasprowego Wierchu
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?